3 Poot Baan (H0)
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 4.00 (1 Stem)
De railware groep is de jongste projectgroep binnen de MSG. Deze groep is ontstaan (2008) omdat er vraag was naar een tweerail digitale vaste HO-baan, voor leden en toekomstige leden die met digitale gelijkstroom modeltreinen rijden en dit digitale rijden vanaf het begin wilde leren kennen.

De naam van de groep geeft het al aan dat er gekozen is om met het softwarepakket Railware de baan te gaan besturen. Een pakket is hiervoor door de maker, Dieter Hinz, aan onze vereniging ter beschikking gesteld. Zo zijn we begonnen met een ovaal, met aan de ene lange zijde twee sporen en aan de andere lange zijde drie sporen. Op deze baan zijn we aan het testen en leren gegaan dit heeft ons in het begin voor de nodige problemen gesteld, die we in de loop van de tijd onder de knie hebben gekregen. Zo werden de mogelijkheden die op dit ovaal te bereiken waren allemaal uit geprobeerd. Nadat er in 2010 op de verdieping van ons gebouw ruimte voor ons vrij gemaakt is, zijn we een testbaan gaan bouwen met een oppervlakte van ongeveer 12,5 m2. Na het maken van een stevig frame zijn we zonder een vast omschreven baanplan onze testbaan gaan aanleggen. We zijn begonnen een groot dubbel spoor ovaal met een 8-sporig schaduwstation, door aftakkingen aan het ovaal te maken hebben we twee spiralen naar boven gemaakt, de spiralen zijn verbonden geworden meteen 5-sporig station.


Hierdoor ontstond een scala aan leer momenten, zowel met het railware programma als van het bouwen van een grote baan. In de loop van 2012 is onze testbaan uitgebreid tot een frame voor de te realiseren baan van ca. 60 m2. Er is inmiddels een baanplan gemaakt wat er uitziet als een “M”, dus drie poten die aan één zijde met elkaar verbonden zijn. Op de middenpoot hebben wij een schaduwstation met daar boven een kopstation gebouwd. Deze stations zijn doormiddel van tijdelijke sporen verbonden met de testbaan. Hierdoor is er een scala van mogelijkheden ontstaan die in het railware programma allemaal ingevoerd zijn geworden en gevolgd door heel veel test ritten, ook van het bouwen van de baan hebben we veel geleerd. We zijn in deze test periode veel storingen en gebreken tegen gekomen en inmiddels ook verholpen. Terwijl we druk bezig blijven met testen van de baan, zijn we met de bouw van de midden poot klaar met de ruwbouw en inmiddels begonnen met de rechter poot.
 

 

Reacties  

0 #1 Don Arnoldus 23-07-2016 19:49
Ben ook een gebruiker van Railware. Ik heb zojuist de versie 7 (Prof) binnengekregen. Kan ik eens bij jullie komen kijken? Zo ja, waar en wanneer?
Groet,
Don Arnoldus
Oudkarspel (NH)
Melden aan beheerder

U dient zich te registreren als bezoeker voordat u reacties kunt plaatsen.

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Evenementen agenda

Geen evenementen

Gebruikersnaam / Wachtwoord vergeten?

De inlog van deze website kun je opvragen via Gebruikersnaam/wachtwoord verloren? Dit staat onder het inlogformulier.
 

Let op dat je alleen je gebruikersnaam of alleen je wachtwoord kunt ophalen en dus niet tegelijkertijd. Weet je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord niet dan vraag je eerst je gebruikersnaam op d.m.v. je e-mailadres en daarna kun je met je gebruikersnaam en je e-mailadres je wachtwoord opvragen. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Dit wachtwoord kun je daarna zelf wijzigen in je gebruikersprofiel. Is je mailadres ondertussen veranderd neem dan contact op met de ledenadministratie of vul onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

>msgdenboschmsgdenbosch Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten