Algemene artikelen
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 5.00 (1 Stem)
Sinds enkele weken weer eens bezig geweest met de ombouw van "Die Johanniter Baby-Notartzwagen". Dit is een ambulance maar dan met speciale hulp voor prematuur baby's. Deze dienst bestaat al meer dan 60 jaar in Duitsland en heeft zelfs een eigen website http://www.johanniter.de
 
Omdat het hier gaat om een statisch model moeten er eerst dus een motor en stuurinrichting in het onderstel gebouwd worden. Het onderstel is uitgefreesd om plaats te maken voor de motor die uit een bestaande Faller MB sprinter is uitgebouwd. De stuurinrichting is nieuw en is als bouwpakket in elkaar gezet. Nu is het natuurlijk heel belangrijk om zowel de motor als de stuurinrichting op de juiste hoogte en recht in het midden van het onderstel uit te lijnen. Dit is nog een heel gepuzzel. Om de motor vast te lijmen heb ik hier bisontix gebruikt omdat deze zeer langzaam uithard en ik dus nog op mijn gemak kon corrigeren. Voor zover ik nu kan zien zit alle recht en stevig op zijn plek.


 
Op het dak zijn 3 blauw doorzichtig zwaailampen te zien. Aan de onderzijde heb ik een blauwe led er tegenaan geplakt en met "Pritt poster buddies" (kneedlijm) de lichtinval naar binnen afgeschermd. De binnenkant van het plastic model is ingekleurd met zwarte eddingstift om licht doorschijning te voorkomen. Aan de voorzijde onder het dashbord is een blok lood geplaatst om gewicht op de voorwielen te creëren. Dit is gewoon vislood wat op maat is gezaagd en vervolgens met de hamer is geklonken tot een passend geheel wat netjes er tussen zou passen. De aan/uit schakelaar is geplaatst en alleen de oplaadpinnen voor de lipo accu moet nog in het onderframe gebouwd worden.

Op zaterdag 12 mei 2012 werd er voor de 2e keer een MAD bouwdag georganiseerd waarbij het de bedoeling is dat iedereen zijn eigen project verder bouwt en leden elkaar daarmee kunnen helpen. Dit was weer een mooie aangelegenheid om dit project verder op te pakken. Na ruim 6 uur werk zijn alle leds van het formaat 0402 gesoldeerd en op het model bevestigd.

Links zie je 2 blauwe knipperlichten die voorop de grill zijn bevestigd. Dit is precies nagebouwd volgens de realiteit. In het echt heeft dit voertuig 3 blauwe zwaailichten op het dak, 2 blauwe knipperlichten in de grill en 1 blauw knipperlicht boven op het dashbord. Op de rechterfoto zie je de 2 orange/gele knipperlichten die aan de zijkant zijn bevestigd. In totaal worden er 6 knipperlichten op het voertuig geplaatst en 7 blauwe zwaai/knipperlichten.

Enkele filmpjes zoals dit voertuig er in het echt uitziet met zwaailichten...Voor de achterlichten en knipperlichten heb ik de ledjes boven elkaar in de uitsparing geplakt waarin normaal gesproken het rode plastic achterkapje in gelijmd zit. Dit kapje ga ik opnieuw maken over de huidig geplaatste leds met olba lijm vermengd met rode kleurstof en deze ga ik met een injectienaald in de bestaande uitsparing spuiten.
 
In de foto links zie je zowel de rode achterlichten als orange/gele knipperlichten tegelijk branden. De knipperlichten zie je dan bijna niet omdat de rode kleur deze overheerst. Als je de knipperlicht een lagere weerstand geeft als de achterlichten dan zal dit straks wel duidelijk zichtbaar zijn.

Binnenkort zullen we met dit project weer verder gaan. Hierbij zullen we de achterlichten gaan afwerken, de decoderdraden en weerstanden solderen. Na enige programering hoop ik het voertuig binnenkort te zien rijden op één van onze banen.

U dient zich te registreren als bezoeker voordat u reacties kunt plaatsen.

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Evenementen agenda

Geen evenementen

Gebruikersnaam / Wachtwoord vergeten?

De inlog van deze website kun je opvragen via Gebruikersnaam/wachtwoord verloren? Dit staat onder het inlogformulier.
 

Let op dat je alleen je gebruikersnaam of alleen je wachtwoord kunt ophalen en dus niet tegelijkertijd. Weet je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord niet dan vraag je eerst je gebruikersnaam op d.m.v. je e-mailadres en daarna kun je met je gebruikersnaam en je e-mailadres je wachtwoord opvragen. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Dit wachtwoord kun je daarna zelf wijzigen in je gebruikersprofiel. Is je mailadres ondertussen veranderd neem dan contact op met de ledenadministratie of vul onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

>msgdenboschmsgdenbosch Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten