Algemene artikelen
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)
Railroad Traincontroller gebruikersdag 2012_10Op zondag 18 maart gingen de poorten van het clubgebouw van de MSG open voor zo'n 30 modelspoorders die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze allemaal de treinbesturingssoftware van Jürgen Freiwald gebruiken:  RailRoad Train Controller. Ze waren afkomstig uit alle windstreken van Nederland.

Het initiatief en de organisatie van deze dag lag bij Walter Oostdam. Het doel van deze dag was om gebruikers met elkaar in contact te brengen, zodat zij informatie met elkaar kunnen uitwisselen, zoals tips en trucs, manieren om bepaalde treinbewegingen te programmeren, etc.

Nadrukkelijk was er gevraagd om de eigen laptop of computer mee te nemen. Iets met het programma erbij laten zien of uitleggen is nu eenmaal handiger dan zonder. Hier is veel gevolg aan gegeven en zodiende werd van de door ons klaar gezette tafels en stopcontacten goed gebruik gemaakt.
 
De dag was opgedeeld in twee helften, gescheiden door een lunch, die gezamenlijk in het Railcafé genuttigd werd. Aan het begin van elke helft was er een presentatie en vervolgens konden de deelnemers zelf aan de slag. Deze opzet bleek succesvol. Al na afloop van de presentaties ontstond een levendig vraag- en antwoordspel dat daarna in groter of kleiner verband werd doorgezet.

De eerste presentatie ging over de Märklin-baan van de club zelf. Hierin werd op sommige
Railroad Traincontroller gebruikersdag 2012_5Railroad Traincontroller gebruikersdag 2012_18
plekken dieper ingegaan op hoe bepaalde zaken bestuurd werden, zoals het interactief laten stoppen van treinen in een halte. Na afloop is deze presentatie, samen met het baanmodel van de Märklinbaan naar de deelnemende personen nagestuurd. Deze presentatie werd gevolgd door een korte presentatie van Dick van Campen, die van zichzelf vond dat ie een beginneling was, maar zijn presentatie en toelichting vertelden iets anders! Met name zijn tip hoe je toch functies kunt schakelen, terwijl de trein onder controle van de Dispatcher of Fahrdienstleiter is (zonder gebruik te maken van de centrale), werd algemeen in dank aanvaard.
De tweede presentatie werd gegeven door Maarten Weers. Hij liet zien hoe de club THCA op een bijzondere manier gebruik maakte van Railroad TC om hun treinen te besturen. Als zij met hun baan rijden, dan spelen ze machinist en treindienstleider en beiden moeten constant alert zijn anders loopt het treinenverkeer in de soep. Bijzonder was dat deze club over een "echte" treincabine beschikt, waar je via een beeldscherm ziet wat een camera, die in een locomotief gemonteerd is, ziet en van waaruit je de trein ook kunt bedienen.

Tegen het eind van de dag hebben we de deelnemers gevraagd naar hun reactie. Men was het er unaniem over eens dat dit een hele leuke, waardevolle en leerzame dag was geweest. Op de vraag of er nog een bijeenkomst zou moeten komen werd eveneens volmondig beaamd. Dit betekent dat wij dus in het najaar, zo ergens in november, weer een dag zullen gaan organiseren.

Mede dank zij de inzet van Hans, Remco, Floris, Arthur, Rein en Jo is deze dag ook voor de MSG een succes geweest.
 

U dient zich te registreren als bezoeker voordat u reacties kunt plaatsen.

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Evenementen agenda

Geen evenementen

Gebruikersnaam / Wachtwoord vergeten?

De inlog van deze website kun je opvragen via Gebruikersnaam/wachtwoord verloren? Dit staat onder het inlogformulier.
 

Let op dat je alleen je gebruikersnaam of alleen je wachtwoord kunt ophalen en dus niet tegelijkertijd. Weet je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord niet dan vraag je eerst je gebruikersnaam op d.m.v. je e-mailadres en daarna kun je met je gebruikersnaam en je e-mailadres je wachtwoord opvragen. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Dit wachtwoord kun je daarna zelf wijzigen in je gebruikersprofiel. Is je mailadres ondertussen veranderd neem dan contact op met de ledenadministratie of vul onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

>msgdenboschmsgdenbosch Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten