Evenementen kalender

Evenementen kalender

Open dag THCA 2017
Zondag 12 Februari 2017, 10:00 - 16:00
Hits : 189
Hoe een kleine wereld groots kan zijn.

Trein Hobby Club Almelo houdt op zondag 12 februari haar jaarlijkse opendag. Het moment om te komen kijken wat de vereniging allemaal te bieden heeft in  en rondom hun verenigingsruimte. Er is wederom weer veel te zien.  Maar liefst drie (!) etages van het buurthuis zijn vrijgemaakt om de activiteiten te tonen.

Op de begaande grond staat de modulebaan. Deze heeft het afgelopen jaar een behoorlijke metamorfose ondergaan. Vele delen zijn aangepakt door de leden zodat het landschap er mooi bij ligt. Het gehele traject is ruim 45 meter lang waar treinen, voorzien van geluidsdecoders, al brommend, fluitend en puffend,  hun spoor volgen.

Op de eerste verdieping zijn twee privé module banen te zien van de leden Harry Bolkesteijn en Benny Snijders. Zij hebben ieder op hun eigen manier een schitterende baan gebouwd. Beide heren maakten o.a. de gebouwen, bomen en achtergrond van papier, karton, verf en heel veel geduld.

Op dezelfde etage wordt ook gedemonstreerd hoe locs, wagons en huizen te verweren zodat deze er echter uit komen te zien. Daarnaast worden er tweedehands tijdschriften aangeboden waarbij de bezoeker de prijs bepaald.

Verse koffie/thee/limonade, eventueel aangevuld met een lekkere koek, kan genuttigd worden aan de bar die ook op deze verdieping te vinden is.

Op zolder is tenslotte een vaste modelspoorbaan, gebaseerd op het sporentraject rond Malsfeld, te vinden. Hier worden vele hele lange treinen ‘losgelaten’. Naast  diesel- en elektrisch- rijden er ook stoomlocomotieven door het heuvellandschap.  Alles aangestuurd met computers én handregelaars. De resultaten rond de uitbreinding van de baan worden nu duidelijk zichtbaar. De eerste rijtjeshuizen zijn gebouwd en er wordt druk gestudeerd hoe de rest van de omgeving rondom het nieuwe station eruit moet komen te zien.

Kortom een hele boel te zien en te bepraten met de leden van THCA. Tussen 10.00h en 16.00h heeft u de kans (1x per jaar!) om de activiteiten met eigen ogen te aanschouwen. Voor de toegangsprijs hoeft u het niet te laten, deze is namelijk ook door u te bepalen!

Locatie: Jeugd- en Wijkcentrum Egbertus, Arendsboerweg 3 te Almelo.
Meer info over de vereniging is te vinden op www.thca.eu 
 

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Evenementen agenda

Geen evenementen

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten