Maaspoortbaan (H0)
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)

De Maaspoort baan rijdt nu al weer geruime tijd digitaal met de besturingssoftware Koploper. Regelmatig is er wat bijgebouwd aangebouwd en ook weer verwijderd. Al met al begon het een beetje een rommeltje te worden met de bedrading onder de baan.

Dit had tot gevolg dat er regelmatig spookmeldingen voorkwamen in het besturingssysteem. Daarom werd er besloten om na de opendagen de gehele baan een onderhoudsbeurt te geven zowel de bedrading als de scenery. Nadat de boven modules van ondermodules waren verwijderd werden de bezet melders opnieuw ingedeeld, wat een enorme draadbesparing opleverde. (Zie foto).

Alle modules werden onderhanden genomen, zo wel onder en boven bakken. Dit alles moet lijden tot minder spookmeldingen. Maar dit moet nog blijken uit de eerste test ritten. De tijd begint wel te dringen want de baan moet weer berijdbaar zijn op zondag 17 april, maar zoals het er nu naar uitziet moet dit wel gaan lukken, ondanks de vele vragen van de overige clubleden of we het wel redden dat de baan op de rijdag weer gebruikt kan worden.

 

Arthur bekijkt of hij eventueel nog meer bedrading kan verwijderen, maar zo te zien moet dit toch wel echt blijven zitten om de baan nog rijdend te houden.

Donderdag avond, dus royaal gehaald, 2 dagen voor zondag, staat de gehele baan weer opgesteld. Koploper moet nog wat worden aangepast omdat er wat verschoven is met de bezetmelders en dan kunnen de eerste test ritten worden gestart. Na de rijdag van zondag 17 april gaan we verder met het onderhoud van de scenery.

 
 

De eerste testrit van de hondenkop.

 
 

U dient zich te registreren als bezoeker voordat u reacties kunt plaatsen.

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Evenementen agenda

Geen evenementen

Gebruikersnaam / Wachtwoord vergeten?

De inlog van deze website kun je opvragen via Gebruikersnaam/wachtwoord verloren? Dit staat onder het inlogformulier.
 

Let op dat je alleen je gebruikersnaam of alleen je wachtwoord kunt ophalen en dus niet tegelijkertijd. Weet je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord niet dan vraag je eerst je gebruikersnaam op d.m.v. je e-mailadres en daarna kun je met je gebruikersnaam en je e-mailadres je wachtwoord opvragen. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Dit wachtwoord kun je daarna zelf wijzigen in je gebruikersprofiel. Is je mailadres ondertussen veranderd neem dan contact op met de ledenadministratie of vul onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

>msgdenboschmsgdenbosch Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten