Ongecategoriseerd
Zoals de titel al aangeeft werkt de groep met spoor N, schaal 1:160. Een schaal die het mogelijk maakt om op een klein oppervlak een behoorlijk uitgebreid spoorwegstelsel na te bootsen. Buiten het uitoefenen van de modelspoor hobby is het doel van de N-groep tevens om zoveel mogelijk groepsleden bekend te maken met de verschillende bouwfasen voor het maken van een (module)baan. Het gaat hierbij niet alleen om het in elkaar zetten van de “bakken” maar ook het aanleggen van de elektronica, het maken van de scenery en de kennis van de benodigde software om uiteindelijk digitaal te kunnen gaan rijden. Binnen de groep is er voldoende kennis aanwezig om bovenstaande zaken tot een goed einde te brengen. Voor wat betreft de software wordt er gewerkt met het programma “koploper”. Dit laatste, het werken met “koploper”, wordt middels een interne cursus aan de leden van de N-groep geïnstrueerd door een van de eigen groepsleden. Verschillende leden zijn inmiddels bezig om hun thuisbaan om te bouwen voor dit digitale systeem. Er is bewust voor een modulebaan gekozen zodat er, wanneer de baan gereed is, ook deel genomen kan worden aan tentoonstellingen. Buiten dat dit veel voldoening geeft voor de leden kan er tijdens een tentoonstelling wederzijds kennis worden overgedragen waardoor er nieuwe ideeën ontstaan. De groep heeft in de afgelopen jaren een modulebaan opgebouwd met een lengte van +/- 6 meter en heeft daarmee op beurzen al veel positieve reacties in ontvangst mogen nemen. Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw gedeelte dat voorlopig een aansluiting zal krijgen op de oude baan.
 

De N-groep binnen de MSG bestaat momenteel uit 11 leden.
 
 

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Evenementen agenda

Geen evenementen

Gebruikersnaam / Wachtwoord vergeten?

De inlog van deze website kun je opvragen via Gebruikersnaam/wachtwoord verloren? Dit staat onder het inlogformulier.
 

Let op dat je alleen je gebruikersnaam of alleen je wachtwoord kunt ophalen en dus niet tegelijkertijd. Weet je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord niet dan vraag je eerst je gebruikersnaam op d.m.v. je e-mailadres en daarna kun je met je gebruikersnaam en je e-mailadres je wachtwoord opvragen. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Dit wachtwoord kun je daarna zelf wijzigen in je gebruikersprofiel. Is je mailadres ondertussen veranderd neem dan contact op met de ledenadministratie of vul onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

>msgdenboschmsgdenbosch Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten