SilberBerg-Strecke (H0)
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0.00 (0 Stemmen)

Hobby Messen German Rail 2009_70Op 20 en 21 Juni 2009 zijn we met de Silberberg-strecke naar Rheinberg gegaan, naar German Rail 2009.

 

 

Hobby Messen German Rail 2009_79

 

 

 

 

 

 

 

Over het in- en uitladen en het opbouwen van de Silberberg-strecke is weinig te melden; dat liep gewoon als een fluitje van een cent. Veel exposanten waren de avond tevoren al begonnen met opstellen. Wij deden dat op de ochtend zelf pas en waren toch ruim op tijd klaar. Dat ligt niet zozeer aan de handigheid van de opstellers (hoewel je dat natuurlijk niet moet onderschatten), maar vooral aan de stabiele onderbouw van de baan. Die onderbouw mag als voorbeeld gelden voor komende banen die naar tentoonstellingen moeten.

 

 

 

 

 

 

  

Hobby Messen German Rail 2009_77

 

 

 

 

 

 

De baan trok aardig wat belangstelling, er zijn dan veel details te zien. Bovendien is er voldoende beweging van treinen en auto's. Ook de opstapbankjes, die nu helemaal perfect afgemaakt waren, voldeden uitstekend.

 

 

 

Hobby Messen German Rail 2009_81

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen kunnen nu op de goede hoogte kijken, maar vooral: er komen geen handjes aan de baan. Hoewel er maar een paar mensen de Raptor-besturing kunnen bedienen, werkt deze zo storingsvrij, dat ook dat geen probleem vormde. Het zou getuigen van enige overmoed om te zeggen dat deze baan met kop en schouders boven de rest uitstak, maar we hoorden zeker bij de besten.

 

 


Hobby Messen German Rail 2009_83

 

 

 

 

 

Wat bij enige andere banen opviel was, dat ze er redelijk ouderwets uitzagen. Veel rails, veel sporen over elkaar heen, veel bruggen en vooral veel rijdend materiaal. Toch kan ik zo'n baan, zoals ze vroeger in de catalogus stonden en die door echte modelbouwers niet voor vol aangezien werden, wel waarderen. In dat verband kan ik me nog goed herinneren, hoe we vroeger in de sinterklaastijd met platgedrukte neus tegen de etalageruit stonden, waar een onbetaalbare krokodil zijn rondjes draaide. Vooral de techniek, de drijfstangen en het mechanisme vonden we prachtig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegenwoordig lijkt het wel of dat niet meer mag. Er worden geweldig creatieve landschappen gemaakt. Dan staat er iemand bij die met een simpele handregelaar één locje met hoogstens drie wagentjes heen en weer laat rijden over een spoortje waar, als je geluk hebt, ook nog één zielig wisseltje in ligt. De creativiteit van deze mensen is bijzonder groot, ik zal daar zelf nooit aan kunnen tippen. Maar ik ben bij een treinenclub voor de treinen! In dat verband ben ik ook harstikke blij dat de Silberbergstrecke nu zo bestuurd kan worden, dat er wéér meer treinen kunnen rijden.

Vlak naast ons was een baan ingericht met treinen op échte stoom, radiografisch bestuurd. Die man liet dus, vlak voor mijn neus, het scharenmechanisme bewegen, zodat de loc langzaam stopte en achterruit ging rijden. Daar kan ik van smullen en blijkbaar had hij dat in de gaten, want hij deed het een paar keer.

Er stond ook een Belg met een lang, meest meersporig traject, helemaal automatisch bestuurd.

Verder de Haagse modelbouwclub met een hele mooie baan, wat banen op grotere schalen (daar ontbreekt de scenery in veel gevallen helemáál), dat is wel een beetje saai.

 

Hobby Messen German Rail 2009_68

 

 

 

 

 

 

Al met al hebben we twee leuke dagen,
en de zaterdagavond niet te vergeten, gehad.
 

 

 
 

U dient zich te registreren als bezoeker voordat u reacties kunt plaatsen.

Fotogalerij

MSG Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over onze modelspoor expositie, workshops en overige informatie omtrent onze vereniging?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief.

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Evenementen agenda

Geen evenementen

Gebruikersnaam / Wachtwoord vergeten?

De inlog van deze website kun je opvragen via Gebruikersnaam/wachtwoord verloren? Dit staat onder het inlogformulier.
 

Let op dat je alleen je gebruikersnaam of alleen je wachtwoord kunt ophalen en dus niet tegelijkertijd. Weet je zowel je gebruikersnaam als je wachtwoord niet dan vraag je eerst je gebruikersnaam op d.m.v. je e-mailadres en daarna kun je met je gebruikersnaam en je e-mailadres je wachtwoord opvragen. Je krijgt een nieuw wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Dit wachtwoord kun je daarna zelf wijzigen in je gebruikersprofiel. Is je mailadres ondertussen veranderd neem dan contact op met de ledenadministratie of vul onderstaande contactformulier in.

Neem contact met ons op

Volg ons op social media

>msgdenboschmsgdenbosch Adresgegevens:
  • Zilverenberg 38, 5234 GM 's-HertogenboschZilverenberg 38, 5234 GM 's-Hertogenbosch
  • 073-6417621073-6417621

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag? Laat het ons weten